Σπυρόπουλος Χαράλαμπος MD, PhD
Γενικός Χειρουργός - Λαπαροσκόπος

Σπυρόπουλος Χαράλαμπος MD, PhD, FACS

Χειρουργός
Διευθυντής Γ' Χειρουργικής Κλινικής Ιασώ General

Σπυρόπουλος Χαράλαμπος MD, PhD, FACS

Χειρουργός
Διευθυντής Γ' Χειρουργικής Κλινικής Ιασώ General

Λ. Πεντέλης 2,
152 34, Χαλάνδρι

694 44 52 148
210 68 33 193

Δε - Τε - Πε - Παρ
6:00 μ.μ. - 9:00 μ.μ.

λαπαροσκοπική αποκατάσταση της βουβωνοκήλης

Γιατί Είναι Καλύτερη η Λαπαροσκοπική Αποκατάσταση της Βουβωνοκήλης από την Ανοικτή Μέθοδο;

Λαπαροσκοπική Αποκατάσταση της Βουβωνοκήλης

Η βουβωνοκήλη είναι η πιο συχνή μορφή κήλης και μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικιακή ομάδα ή φύλο, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζετε χρήσιμες πληροφορίες για την χειρουργική επέμβαση, που αποτελεί τη μοναδική επιλογή αντιμετώπισης.

Η λαπαροσκοπική τεχνική είναι, με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία, η καλύτερη μέθοδος χειρουργικής αποκατάστασης, με προϋπόθεση βέβαια την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία του χειρουργού.

Πώς Ακριβώς Διενεργείται η Λαπαροσκοπική Αποκατάσταση της Βουβωνοκήλης;

Η επέμβαση απαιτεί 3 μικροτομές, οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 8 χιλιοστά η καθεμία.

Αρχικά, ο χειρουργός εισάγει προσεκτικά το λαπαροσκόπιο (μικροκάμερα), το οποίο συνδέεται με μία οθόνη υψηλής ευκρίνειας. Με τον τρόπο αυτό, ο χειρουργός έχει λεπτομερή και μεγενθυμένη την εικόνα της πάσχουσας περιοχής.

Στη συνέχεια, η κήλη ανατάσσεται και τοποθετείται ένα βιοσυμβατό, μη απορροφήσιμο (ενίοτε και πλήρως απορροφήσιμο / βιολογικό) πλέγμα στην περιοχή, δημιουργώντας έτσι ένα «καινούριο», ισχυρό τοίχωμα.

Απουσία Επιπλοκών

Η λαπαροσκοπική αποκατάσταση της βουβωνοκήλης έχει τα μικρότερα – σχεδόν μηδαμινά – ποσοστά υποτροπής, αλλά και πολύ μικρά ποσοστά χρόνιου πόνου.

Το γεγονός αυτό οφείλεται στην εφαρμογή της εξωπεριτοναϊκής τεχνικής (TEP – Totally Extraperitoneal Repair), η οποία θεωρείται η πλέον ασφαλής μέθοδος αποκατάστασης της βουβωνοκήλης, με τις λιγότερες πιθανές επιπλοκές, καθώς η επέμβαση διενεργείται χωρίς επαφή με τα σπλάγχνα της κοιλίας.

Ως αποτέλεσμα, η επέμβαση αποκαθιστά τη φυσιολογική ανατομία ενισχύοντας το χάσμα και τα αδύναμα κοιλιακά τοιχώματα εκ των έσω.

Σημαντικά Πλεονεκτήματα Λαπαροσκόπησης

Η λαπαροενδοσκοπική τεχνική έχει μοναδικά πλεονεκτήματα, που την καθιστούν πρώτη επιλογή στην αντιμετώπιση της βουβωνοκήλης:

  • Διενεργείται μέσω μικροτάτων τομών και επομένως δεν προκαλεί σημαντική βλάβη στους ιστούς
  • Είναι αναίμακτη
  • Με τη χρήση της τεχνικής TEP αποφεύγεται η καθήλωση του πλέγματος με υλικά που μπορεί να προκαλέσουν χρόνια ενόχληση
  • Επιτρέπει την πλήρη αποκατάσταση της φυσιολογικής ανατομίας, ενισχύοντας το χάσμα και τα αδύναμα κοιλιακά τοιχώματα εκ των έσω.
  • Δίνει τη δυνατότητα αποκατάστασης διπλών βουβωνοκηλών (άμφω) διαμέσου των ίδιων μικρών οπών
  • Επιτρέπει τη σύγχρονη διόρθωση με το ίδιο πλέγμα κηλών που μπορεί να συνυπάρχουν αλλά να μην είχαν αναγνωριστεί προεγχειρητικά (π.χ. μηροκήλη)
  • Αποφεύγει την κάκωση νεύρων και ευαίσθητων αγγείων της περιοχής, ιδίως σε σχέση με την αιμάτωση των όρχεων στους άνδρες ασθενείς
  • Το μετεγχειρητικό στάδιο μειώνεται σημαντικά και η ανάρρωση είναι ταχύτατη
  • Έχει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα

Μετά τη Λαπαροσκοπική Αποκατάσταση της Βουβωνοκήλης

Μπορείτε να λάβετε εξιτήριο αμέσως μόλις ουρήσετε και περπατήσετε με ευκολία. Μέσα στις επόμενες μέρες, ο ασθενής επιστρέφει κανονικά στις περισσότερες καθημερινές του δραστηριότητες.

Τέλος, η πλήρης ανάρρωση του ασθενούς, συμπεριλαμβανομένης της γυμναστικής/άσκησης, χρειάζεται το πολύ 1 – 2 εβδομάδες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Λαπαραροσκοπική Αποκατάσταση της Βουβωνοκήλης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 68 33 193 και ο Γενικός Χειρουργός και διευθυντής της Γ’ Χειρουργικής Κλινικής του Ιασώ General κ. Χαράλαμπος Σπυρόπουλος θα απαντήσει σε κάθε προβληματισμό σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *