Ανώδυνη θεραπεία αιμορροΐδων με τη χρήση υπερήχων (HAL)

ανώδυνη θεραπεία αιμορροΐδων

Ανώδυνη θεραπεία αιμορροΐδων

Η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος HAL (Hemorrhoidal Artery Ligation – Απολίνωση Αιμορροϊδικών Αγγείων με τη χρήση Υπερήχου) αποτελεί την πιο μοντέρνα, αποτελεσματική και ανώδυνη χειρουργική αντιμετώπιση των αιμορροΐδων.

Με την καθοδήγηση υπερήχων, η συγκεκριμένη τεχνική επιτρέπει στον ασθενή να απαλλαγεί από τις αιμορροΐδες ανώδυνα και οριστικά.

Δεδομένης της αυξημένης επίπτωσης της αιμορροϊδοπάθειας, (50% των ενήλικων ατόμων θα ταλαιπωρηθούν για τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους), καθίσταται αναγκαία η αντιμετώπιση του προβλήματος εύκολα, ανώδυνα και πρωτίστως αποτελεσματικά. Με την τεχνική HΑL, το αιμορροϊδικό αγγειακό πλέγμα παύει να αιματώνεται, συρρικνώνεται και εξαφανίζεται μέσα σε διάστημα 2 έως 4 εβδομάδων από την επέμβαση.

Πώς πραγματοποιείται η επέμβαση;

Ο χειρουργός εντοπίζει τις αιμορροϊδικές αρτηρίες με τη χρήση ενός ειδικού πρωτοσκοπικού εργαλείου, το οποίο εκπέμπει υπερήχους. Στη συνέχεια, γίνεται απολίνωση των αρτηριών με ειδικά ράμματα, ώστε να σταματήσει η τροφοδότηση της περιοχής με αίμα και ως εκ τούτου να «ξεφουσκώσουν» οι αιμορροϊδικοί όζοι.

Σε περίπτωση αιμορροΐδων που προβάλλουν, με την τεχνική αυτή υπάρχει επιπρόσθετα η δυνατότητα να διενεργηθεί αιμορροϊδοπηξία (Recto Anal Repair – RAR), δηλαδή ανάρτηση και καθήλωση των προβαλλουσών αιμορροΐδων στο βλεννογόνο του εντέρου, ώστε να επιστρέψουν στη φυσιολογική τους θέση μέχρι να εξαφανιστούν.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της τεχνικής HAL;

Ο ασθενής ωφελείται πολλαπλά με τη συγκεκριμένη μέθοδο. Σαφή πλεονεκτήματα της τεχνικής έναντι οποιαδήποτε άλλης θεραπείας είναι:

  • Μικρή διάρκεια επέμβασης (20-40 λεπτά)
  • Δεν είναι απαραίτητο να υποβληθεί ο ασθενής σε γενική αναισθησία
  • Δεν διενεργούνται καθόλου τομές στους ιστούς
  • Ο πόνος είναι ουσιαστικά ανύπαρκτος (συνήθως υπάρχει ένα μικρό τσούξιμο κατά την κένωση για 2-3 ημέρες)
  • Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες την επόμενη κιόλας ημέρα από την επέμβαση
  • Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά για την αιμορροϊδοπάθεια κάθε σταδίου, ενώ προσφέρει άμεσα αποτελέσματα στην περίπτωση των αιμορροΐδων που προπίπτουν (λόγω της αιμορροϊδοπηξίας)
  • Δεν επηρεάζεται ο σφιγκτηριακός μηχανισμός του εντέρου
  • Δεν απαιτείται ιδιαίτερη μετεγχειρητική φροντίδα ή φαρμακευτική αγωγή

Η θεραπεία των αιμορροΐδων με τη χρήση υπερήχων αποτελεί μία μοντέρνα και καινοτόμομέθοδο, βασισμένη στην παθοφυσιολογία της νόσου και προσφέρει άριστο αποτέλεσμα, χωρίς επιπλοκές και χωρίς να επηρεάζει κατ’ ελάχιστο το σφιγκτηριακό μηχανισμό του εντέρου (εγκράτεια).

Η εμπειρία μας, σε συνδυασμό με την καλώς τεκμηριωμένη διεθνή βιβλιογραφία, επιβεβαιώνουν τα εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας της συγκεκριμένης μεθόδου και την πλήρη ικανοποίηση των ασθενών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεραπεία των αιμορροΐδων, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 6833193.

Ο Γενικός Χειρουργός Δρ. Χαράλαμπος Σπυρόπουλος, MD, PhD, FACS, Διευθυντής της Γ’ Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Ιασώ General και πιστοποιημένο μέλος του Κολεγίου Χειρουργών των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Λαπαροενδοσκοπικής Εταιρίας, είναι στη διάθεσή σας.

Categories : Blog

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ