Μηροκήλη

Μηροκήλη

Μηροκήλη

Η Μηροκήλη εντοπίζεται στον άνω τμήμα του μηρού (σε χαμηλότερη θέση από τη βουβωνοκήλη) και πιο συχνά στις γυναίκες. Το περιεχόμενο μιας μηροκήλης συνήθως είναι μέρος του λεπτού εντέρου. Αυτός είναι και ο λόγος που οι μηροκήλες θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνες λόγω της μεγάλης πιθανότητας περίσφιξης (το 1/3 των μηροκηλών περισφίγγεται) που μπορεί να οδηγήσει σε άμεση νέκρωση του περιεχομένου εντέρου.

Προδιαθεσικοί παράγοντες για την εμφάνιση της μηροκήλης είναι οι πολλοί τοκετοί, η παχυσαρκία, η δυσκοιλιότητα και η μεγάλη ηλικία.

Η μηροκήλη δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα συμπτώματα. Συνήθως εμφανίζεται μια μικρή διόγκωση στην ρίζα του μηρού που αρχικά μπορεί να είναι εντελώς ασυμπτωματική. Σε περιπτώσεις περίσφιξης, η μηροκήλη συνοδεύεται από πόνο, ναυτία και έμετο οπότε είναι αναγκαία η άμεση μεταφορά του ασθενούς σε νοσοκομείο και η άμεση χειρουργική αντιμετώπιση.

Η θεραπεία της μηροκήλης είναι μόνο χειρουργική, με επικρατέστερη επιλογή τη λαπαροσκοπική εξωπεριτοναϊκή προσπέλαση με χρήση πλέγματος.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ