Σπυρόπουλος Χαράλαμπος MD, PhD
Γενικός Χειρουργός - Λαπαροσκόπος

Σπυρόπουλος Χαράλαμπος MD, PhD, FACS

Χειρουργός
Διευθυντής Γ' Χειρουργικής Κλινικής Ιασώ General

Σπυρόπουλος Χαράλαμπος MD, PhD, FACS

Χειρουργός
Διευθυντής Γ' Χειρουργικής Κλινικής Ιασώ General

Λ. Πεντέλης 2,
152 34, Χαλάνδρι

694 44 52 148
210 68 33 193

Δε - Τε - Πε - Παρ
6:00 μ.μ. - 9:00 μ.μ.

Kiliathliton2

Το σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών ή αλλιώς

κήλη των αθλητών

(sportsman’s hernia), είναι μια πολύ γνωστή πάθηση που αντιμετωπίζουν αρκετοί αθλητές αλλά και άνθρωποι με έντονη σωματική δραστηριότητα.

Η πάθηση αυτή προκαλείται από τη σταδιακή αποδυνάμωση του οπισθίου τοιχώματος του βουβωνικού σωλήνα (μεταξύ μηρού και κατώτερης κοιλίας), με αποτέλεσμα μία μη ορατή, μικρή και μη ανιχνεύσιμη κατά την εξέταση βουβωνοκήλη.

Η κήλη των αθλητών χαρακτηρίζεται από άλγος στη βουβωνική χώρα που επιτείνεται κατά τη σωματική άσκηση, ενώ η συχνότητα και η ένταση των συμπτωμάτων σταδιακά επιδεινώνεται. Ο πόνος εμφανίζεται συνήθως στη μηροβουβωνική περιοχή, στο περίνεο και στους γλουτούς. Η αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης (πχ βήχας) μπορεί να αναπαράγει τον πόνο ή και να προκαλέσει επέκταση του άλγους στους όρχεις.

Η θεραπεία είναι αποκλειστικά χειρουργική. Η λαπαροσκοπική εξωπεριτοναϊκή αποκατάσταση με τοποθέτηση πλέγματος (TEP) είναι η μέθοδος που προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του συνδρόμου.

Η αποκατάσταση της κήλης πραγματοποιείται μέσα από 3 τομές λίγων χιλιοστών, χωρίς να κόβονται οι μυς του κατώτερου κοιλιακού τοιχώματος, όπως συμβαίνει στις ανοικτές επεμβάσεις.