Βουβωνοκήλη

Βουβωνοκήλη

Ενδοσκοπική Μέθοδος Αποκατάστασης Βουβωνοκήλης: Η «χρυσή» ελάχιστα επεμβατική επιλογή

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Γενικός Χειρουργός Χ. Σπυρόπουλος απαντά σε σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση, τη διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της βουβωνοκήλης.

Ο Χαράλαμπος Σπυρόπουλος είναι από τους λίγους ιατρούς στην Ελλάδα που έχουν εξειδικευθεί  στην ασφαλή, απόλυτα ανώδυνη, ατραυματική και αναίμακτη μέθοδο αντιμετώπισης της βουβωνοκήλης, την Ενδοσκοπική Εξωπεριτοναϊκή Αποκατάσταση (TEP).

Μπορείτε να δείτε το video καθώς και να μάθετε αναλυτικές πληροφορίες παρακάτω, ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το Χειρουργό για επίλυση οποιασδήποτε απορίας στους αριθμούς:

210 68 33 193 & 6944 452 148

Σύγχρονη αντιμετώπιση της βουβωνοκήλης

Μπορείτε να δείτε το video καθώς και να μάθετε αναλυτικές πληροφορίες παρακάτω.

Η βουβωνοκήλη αποτελεί την πιο συχνή μορφή κήλης, η οποία συναντάται κυρίως στον ανδρικό πληθυσμό. Φθάνει κανείς να δει τα στατιστικά: Οι χειρουργικές επεμβάσεις αντιμετώπισης- διόρθωσης της βουβωνοκήλης ξεπερνούν αριθμητικά τα 15.000.000(!!) ετησίως, στις χώρες του δυτικού κόσμου.

 

Η βουβωνοκήλη εντοπίζεται στην περιοχή μεταξύ κορμού και μηρού και είναι δυνατό να υπάρχει δεξιά, αριστερά ή-συχνά- και αμφίπλευρα. Η βουβωνοκήλη δημιουργείται όταν κάποιο ενδοκοιλιακό σπλάγχνο (συνηθέστερα ενδοκοιλιακό λίπος ή τμήμα του εντέρου) προβάλλει μέσω ενός αδύναμου σημείου του κατώτερου κοιλιακού τοιχώματος. Η προβολή αυτή μπορεί να προκαλεί ενόχληση και πόνο, ιδιαίτερα όταν το άτομο βήχει ή σκύβει για να σηκώσει ένα βαρύ αντικείμενο, ή μπορεί να είναι και ασυμπτωματική για μακρό χρονικό διάστημα.

 

βουβωνοκήλη

Σε ποιους ανθρώπους μπορεί να εμφανιστεί βουβωνοκήλη;

Η βουβωνοκήλη δημιουργείται λόγω αύξησης της πίεσης στην ενδοκοιλιακή χώρα. Πιο τυπικά παραδείγματα ατόμων με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης βουβωνοκήλης:

 • Άτομα που ασχολούνται με βαριές χειρωνακτικές εργασίες
 • Άτομα που σηκώνουν μεγάλα βάρη
 • Αθλητές
 • Γυναίκες στην περίοδο της εγκυμοσύνης
 • Άτομα με πλεονάζον σωματικό βάρος (παχυσαρκία)
 • Χρόνιοι καπνιστές
 • Άτομα με χρόνια δυσκοιλιότητα

Φυσικά, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου άτομα με βουβωνοκήλη δεν ανήκουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες. Εδώ, σημαντικό παράγοντα αποτελεί η γενετική προδιάθεση του ατόμου, δηλαδή μία γενετικά καθορισμένη κακή συνδεσμολογία στα κοιλιακά τους τοιχώματα.

Ποια είναι τα συμπτώματα της βουβωνοκήλης;

Στο αρχικό στάδιο της πάθησης, ο ασθενής με βουβωνοκήλη ενδέχεται να μην αντιληφθεί καν την ύπαρξή της, πέρα από -ίσως- ένα ελαφρύ τσούξιμο ή αίσθηση καύσου (‘κάψιμο’) στην περιοχή της βουβωνικής χώρας. Η πιο χαρακτηριστική εκδήλωση της βουβωνοκήλης είναι η εμφάνιση μίας διόγκωσης, ενός «εξογκώματος» χαμηλά, στη βουβωνική χώρα (λίγο πιο ψηλά από τα γεννητικά όργανα), η οποία συνήθως εξαφανίζεται όταν το άτομο ξαπλώνει και χαλαρώνει και επανεμφανίζεται στην όρθια θέση ή κατά τη διάρκεια άσκησης και εργασίας.

Η πιο επικίνδυνη επιπλοκή της βουβωνοκήλης είναι η περίσφιξη του περιεχομένου της. Η κατάσταση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε νέκρωση και γάγγραινα των οργάνων που περιέχονται στην κήλη, με δυνητικά επικίνδυνες συνέπειες. Η χρονική στιγμή των επιπλοκών αυτών δεν είναι προβλέψιμη, οπότε η ενδεδειγμένη χρονική στιγμή αντιμετώπισης της κήλης είναι το συντομότερο δυνατόν από τη στιγμή της εμφάνισής της.

Σε περίπτωση περίσφιξης, συμπτώματα που πρέπει να θορυβήσουν άμεσα τον ασθενή και να τον οδηγήσουν σε αναζήτηση άμεσης χειρουργικής εκτίμησης είναι:

 • Ναυτία
 • Εμετός
 • Οξύς πόνος
 • Ερυθρότητα
 • Τοπική θερμότητα
 • Πυρετός
 • Ταχυκαρδία
 • Διάχυτο κοιλιακό άλγος

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:

210 68 33 193 & 6944 452 148

βουβωνοκήλη

 

Σύγχρονη Χειρουργική Θεραπεία της Βουβωνοκήλης

Βρισκόμαστε στην εποχή της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής. Η εξέλιξη φυσικά δεν μπορούσε να μην επεκταθεί και στη χειρουργική θεραπεία των κηλών. Η λαπαροσκοπική προσέγγιση αποτελεί την τεκμηριωμένα πρώτη επιλογή, ωστόσο η ενδοσκοπική μέθοδος TEP (Totally Extraperitoneal Repair), αποτελεί το βήμα παραπάνω στη χειρουργική θεραπεία. Η επέμβαση αυτή, αν και τεχνικά απαιτητική, θεωρείται η πλέον αρμονική ελάχιστα επεμβατική χειρουργική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της βουβωνοκήλης.

Τι είναι η Ενδοσκοπική Χειρουργική Τεχνική TEP; Γιατί αυτήν και όχι την κλασική ή και παραλλαγές της ¨ανοιχτής¨ χειρουργικής;

Η Ενδοσκοπική Χειρουργική αποκατάσταση TEP αποτελεί ιδανική επιλογή σε περιπτώσεις βουβωνοκήλης, καθώς σχετίζεται με ελάχιστο ποσοστό μετεγχειρητικής νοσηρότητας αλλά και υποτροπής. Η επέμβαση απαιτεί 3 μικροτομές, οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 5 χιλιοστά η καθεμία. Ο χειρουργός εισάγει προσεκτικά το λαπαροσκόπιο (μικροκάμερα), το οποίο συνδέεται με μία οθόνη υψηλής ευκρίνειας ώστε να έχει λεπτομερή και μεγενθυμένη την εικόνα της πάσχουσας περιοχής. Η κήλη ανατάσσεται και τοποθετείται ένα βιοσυμβατό, μη απορροφήσιμο (ενίοτε και πλήρως απορροφήσιμο / βιοσυνθετικό) πλέγμα στην περιοχή, δημιουργώντας έτσι ένα «καινούριο», ισχυρό τοίχωμα.

Η τεχνική αυτή δεν πρέπει να συγχέεται με διάφορες επεμβάσεις ανοιχτής (με τομή) χειρουργικής που έχουν αναπτυχθεί ως εναλλακτικές, κυρίως λόγω της μεγάλης καμπύλης εκμάθησης που έχει η συγκεκριμένη επέμβαση. Ονόματα τεχνικών όπως OnStep, Tipp κλπ, αφορούν αποκλειστικά και μόνο ανοικτές επεμβάσεις, οι οποίες αναπτύχθηκαν λόγω δυσκολίας των χειρουργών να εκπαιδευτούν στην ενδοσκοπική τεχνική TEP.

Όλες ανεξαιρέτως οι ανοικτές τεχνικές, υπολείπονται της ενδοσκόπησης καθώς σχετίζονται με μετεγχειρητικό και χρόνιο πόνο ενώ η αποκατάσταση της κήλης, με την τοποθέτηση πλέγματος, διενεργείται ουσιαστικά «τυφλά», μέσω τομής.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Δρ. Χαρ. Σπυρόπουλος στο CNN Greece, σχετικά με τη συχνότερη μορφή κήλης, τη βουβωνοκήλη και τη σύγχρονη αντιμετώπισή της.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:

210 68 33 193 & 6944 452 148

Φάκελος Βουβωνοκήλη - Δρ. Χαρ. Σπυρόπουλος - CNN Greece

Φάκελος Βουβωνοκήλη - Δρ. Χαρ. Σπυρόπουλος - CNN Greece

Γιατί είναι καλύτερη η Ενδοσκοπική Χειρουργική τεχνική TEP από την κλασική λαπαροσκοπική τεχνική;

Η ενδοσκοπική τεχνική TEP, δεν είναι (αν και συχνά συγχέεται) η λαπαροσκοπική μέθοδος διόρθωσης της κήλης που διενεργείται από την πλειοψηφία των χειρουργών που χειρουργούν λαπαροσκοπικά και η οποία ονομάζεται τεχνική TAPP (Transabdominal PrePeritoneal Repair). Στην τεχνική TAPP -όπως δηλώνει και η ονομασία της – η επέμβαση διενεργείται ενδοκοιλιακά (με είσοδο των χειρουργικών εργαλείων εντός της περιτοναϊκής κοιλότητας). Αντίθετα, η τεχνική TEP διενεργείται ουσιαστικά σε έναν μικρό χώρο εντός των μυικών διαμερισμάτων στο κοιλιακό τοίχωμα, χωρίς επαφή με τα σπλάγχνα της κοιλίας.

Γιατί να επιλέξετε την τεχνική ΤΕP;

 • Διενεργείται μέσω ελάχιστων οπών, οπότε η βλάβη στους ιστούς είναι αμελητέα
 • Είναι πλήρως αναίμακτη
 • Είναι η μοναδική τεχνική που επιτρέπει την τοποθέτηση μεγάλης επιφάνειας πλέγματος (συνήθως 12×15 εκ), κάτι που με βάση τη βιβλιογραφία ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο υποτροπής
 • Επιτρέπει την εισαγωγή και ανατομική ενσωμάτωση τρισδιάστατων πλεγμάτων (3D) ώστε η αποκατάσταση να είναι απολύτως αρμονική
 • Λόγω του στενού χώρου που διενεργείται η επέμβαση, δεν χρειάζεται καθήλωση του πλέγματος με υλικά ή ράμματα που μπορεί να προκαλέσουν χρόνια ενόχληση (σε καμία άλλη τεχνική δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο), οπότε είναι τελείως ανώδυνη
 • Επιτρέπει την πλήρη αποκατάσταση της φυσιολογικής ανατομίας, ενισχύοντας το χάσμα και τα αδύναμα κοιλιακά τοιχώματα εκ των έσω
 • Επιτρέπει την αποκατάσταση διπλών βουβωνοκηλών (άμφω) διαμέσου των ίδιων μικρών οπών
 • Επιτρέπει τη σύγχρονη διόρθωση με το ίδιο πλέγμα κηλών που μπορεί να συνυπάρχουν αλλά να μην είχαν αναγνωριστεί προεγχειρητικά (π.χ. μηροκήλη)
 • Αποφεύγει την κάκωση νεύρων και ευαίσθητων αγγείων της περιοχής, ιδίως σε σχέση με την αιμάτωση των όρχεων στους άνδρες ασθενείς
 • Το μετεγχειρητικό στάδιο μειώνεται σημαντικά και η ανάρρωση είναι ταχύτατη
 • Έχει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα
 • Δεν υπάρχει είσοδος χειρουργικών εργαλείων στην κοιλία, κάτι που αυξάνει τον πόνο και τον κίνδυνο επιπλοκών.

βουβωνοκήλη

 

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η τεχνική αυτή αποτελεί την μοναδική επιλογή των αθλητών για την αντιμετώπιση μίας ιδιαίτερης μορφής «κήλης» που συχνά παρουσιάζουν, τη λεγόμενη sportsman’s hernia, καθώς με την ενδοσκοπική αποκατάσταση επιστρέφουν ταχύτατα σε πλήρες αγωνιστικό επίπεδο στα αθλήματά τους.

Ποιο είναι το κόστος της Ενδοσκοπικής Χειρουργικής τεχνικής TEP;

Το κόστος της επέμβασης στο νοσοκομείο μας  είναι σχεδόν το ίδιο με την ανοιχτού τύπου τεχνική, με μοναδικό όμως πλεονέκτημα ότι ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητα και την εργασία του. Συγκριτικά λοιπόν, το κόστος μπορεί να θεωρηθεί ακόμη και μικρότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν χάνεται ούτε μια παραγωγική μέρα δουλειάς. Είναι, για τους  πολυάσχολους ασθενείς, η τυπική επέμβαση του Σαββατοκύριακου, δηλαδή το χειρουργείο διενεργείται Σάββατο, την Κυριακή ο ασθενής χαλαρώνει στην οικία του και τη Δευτέρα επιστρέφει φυσιολογικά στην εργασία του.

 

Ποιος μπορεί να εφαρμόσει την Ενδοσκοπική Χειρουργική τεχνική TEP;

Η επέμβαση TEP είναι τεχνικά απαιτητική. Αυτός είναι ο λόγος που στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, λίγοι ιατροί διαθέτουν την απόλυτη εξειδίκευση αλλά και εμπειρία για να διενεργήσουν αυτή την επέμβαση. Ο Γενικός Χειρουργός Χαράλαμπος Σπυρόπουλος έχει εκπαιδευτεί και μετεκπαιδευτεί (και το κάνει ακόμη για να φέρνει όλες τις καινοτόμες τροποποιήσεις) για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αυτή την τεχνική, σε κέντρα αριστείας στο εξωτερικό, ώστε να μπορεί να προσφέρει στους ασθενείς του οριστική θεραπεία της βουβωνοκήλης, με απόλυτη ασφάλεια, ελάχιστο ρίσκο υποτροπής αλλά και απουσία μετεγχειρητικού πόνου.

Ο Χ. Σπυρόπουλος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Χειρουργικής των κηλών (European Hernia Society) με συνεχή παρουσία στις σημαντικότερες συναντήσεις των experts στις νέες τεχνικές  αντιμετώπισης των κηλών.

 

Εξειδίκευση στη τεχνική ΤEP:

Η εξειδίκευση στην ενδοσκοπική τεχνική TEP έγινε στο νοσοκομείο German Red Cross – Clementinenhaus Hospital, στο Ανόβερο της Γερμανίας, όπου ο Χ. Σπυρόπουλος  θήτευσε δίπλα στον Dr. med. Andreas Kuthe, Διευθυντή του τμήματος Γενικής Χειρουργικής (Department for General, Visceral and Trauma Surgery at the DRK Clementinenhaus hospital). Ο Dr. Kuthe έχει εκτελέσει πάνω από 20.000 ενδοσκοπικές επεμβάσεις TEP και είναι ιδρυτικό μέλος της German Hernia Society (DHG), που αποτελεί το κεντρικό ίδρυμα στη Γερμανία που θέτει τα κριτήρια ποιότητας και πιστοποίησης των κέντρων αντιμετώπισης της κήλης.

Η συνεχής ενημέρωση και επικαιροποίηση της τεχνικής διενεργείται με συχνές επισκέψεις και σε άλλα κέντρα αριστείας του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου «Virgen del Rocío» στη Σεβίλλη, Ισπανία (Chief:  Salvador Morales-Conde, Unit of Innovation in Minimally Invasive Surgery, Upper GI and Bariatric Surgery) και του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Colchester, στο Ηνωμένο Βασίλειο (Prof. Roger Motson, The ICENI Centre, Colchester University Hospital and Anglia Ruskin University, Essex, UK).

βουβωνοκήλη

 

Σήμερα, μετά πλέον από εκατοντάδες ενδοσκοπικές επεμβάσεις TEP, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε με απόλυτη ασφάλεια μία απαιτητική τεχνική που, ενώ διενεργείται από λίγους, πρέπει να πραγματοποιείται σε πολλούς.

Εάν λοιπόν έχετε εμφανίσει συμπτώματα βουβωνοκήλης, μην φοβάστε και μην χαλάτε την ποιότητα ζωής σας.  Απευθυνθείτε άμεσα στον εξειδικευμένο γενικό χειρουργό για την αποτελεσματική της αντιμετώπιση. Ελλείψει συντηρητικής μεθόδου θεραπείας, η χειρουργική επέμβαση αποτελεί τη μόνη μέθοδο αντιμετώπισης.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε αναλυτικά την εξωπεριτοναϊκή αποκατάσταση βουβωνοκήλης (TEP) να πραγματοποιείται από τον έμπειρο γενικό χειρουργό Χαράλαμπο Σπυρόπουλο.

Αναθεωρημένες Διεθνείς Κατευθυντήριες Οδηγίες Χειρουργικής Αντιμετώπισης της Κήλης

Οι πρόσφατες αναθεωρημένες διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με τη σύγχρονη αντιμετώπιση των κηλών της βουβωνικής περιοχής (βουβωνοκήλη και μηροκήλη), απαντούν με σαφήνεια σχετικά με τις χειρουργικές μεθόδους που πρέπει να χρησιμοποιούνται και διαλύουν πολλούς μύθους που κυκλοφορούν διαδικτυακά για εναλλακτικές τεχνικές . Παράλληλα, επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα σημαντικής εμπειρίας από την πλευρά του χειρουργού για την οριστική αντιμετώπιση της κήλης, με ελάχιστο ποσοστό επιπλοκών. Σύμφωνα με τις οδηγίες:

 • Η αποκατάσταση της βουβωνοκήλης απαιτεί την τοποθέτηση πλέγματος
 • Η λαπαροενδοσκοπική αποκατάσταση της βουβωνοκήλης έχει ταχύτερη ανάρρωση, λιγότερο μετεγχειρητικό και χρόνιο πόνο και είναι λιγότερο δαπανηρή, σε σχέση με την κλασική ανοικτή τεχνική
 • Ανοικτές τεχνικές που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, λέγοντας πως προσομοιάζουν με την ενδοσκοπική τεχνική, όπως η ONSTEP. TIPP, TREPP, Ugahary, Wantz κλπ., δεν είναι αποδεκτές επιλογές και πρέπει να διενεργούνται μόνο στα πλαίσια ερευνητικών πρωτοκόλλων
 • Οι άμφω βουβωνοκήλες (και στις δύο πλευρές) πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη λαπαροενδοσκοπική τεχνική
 • Η ενδοσκοπική τεχνική TEP δεν απαιτεί καθήλωση του πλέγματος, οπότε σχετίζεται με μικρότερο μετεγχειρητικό πόνο
 • Στην περίπτωση που είναι αναγκαία η διενέργεια ανοικτής επέμβασης, η χρήση τοπικής αναισθησίας αντενδείκνυται
 • Σε γυναίκες με κήλη στη βουβωνική χώρα, η ενδεικνυόμενη τεχνική είναι πάντα η λαπαροενδοσκοπική καθώς με αυτήν μπορεί να διορθωθεί ταυτόχρονα και η μηροκήλη αν συνυπάρχει

H ενδοσκοπική επέμβαση αποκατάστασης βουβωνοκήλης είναι τεχνικά απαιτητική επέμβαση. Ο Γενικός Χειρουργός Χαράλαμπος Σπυρόπουλος έχει εκπαιδευτεί και μετεκπαιδευτεί (και το κάνει ακόμη για να φέρνει όλες τις καινοτόμες τροποποιήσεις) για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αυτή την τεχνική, σε κέντρα αριστείας στο εξωτερικό, ώστε να μπορεί να προσφέρει στους ασθενείς του οριστική θεραπεία της βουβωνοκήλης, με απόλυτη ασφάλεια, ελάχιστο ρίσκο υποτροπής αλλά και απουσία μετεγχειρητικού πόνου.

Ο Χ. Σπυρόπουλος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Χειρουργικής των κηλών (European Hernia Society) και είναι πλήρως εναρμονισμένος με τις σύγχρονες τάσεις της χειρουργικής αντιμετώπισης των κηλών.

Επικοινωνήστε με το Γενικό Χειρουργό Δρ. Χαράλαμπο Σπυρόπουλο στους παρακάτω αριθμούς:

210 68 33 193 & 6944 452 148

Ρομποτική Χειρουργική Βουβωνοκήλη

Η πιο εξελιγμένη μέθοδος χειρουργικής αποκατάστασης της Βουβωνοκήλης εκμεταλλεύεται τη χρήση της ρομποτικής τεχνολογίας. Η διαθεσιμότητα και η εφαρμογή της ρομποτικής χειρουργικής αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά όπλα στη φαρέτρα ενός χειρουργού, καθώς επιτρέπει την αντιμετώπιση σύνθετων περιστατικών, η προσπέλαση των οποίων ήταν μέχρι πρότινος δυσχερέστατη.

Κατά τη διενέργεια μίας χειρουργικής επέμβασης με το ρομποτικό σύστημα Da Vinci®,  τα χειρουργικά εργαλεία είναι τοποθετημένα σε τρεις αρθρωτούς βραχίονες, με μεγάλη ευχέρεια και εμβέλεια κινήσεων. Στον τέταρτο βραχίονα είναι τοποθετημένη μία τρισδιάστατη κάμερα υψηλής ευκρίνειας, η οποία παρέχει στο χειρουργό τη δυνατότητα λεπτομερούς απεικόνισης του χειρουργικού πεδίου. Ο χειρουργός ελέγχει τη χρήση όλων των βραχιόνων μέσω μίας κονσόλας που βρίσκεται στη χειρουργική αίθουσα. Η διάταξη αυτή επιτρέπει στο χειρουργό, αφενός καλύτερη και λεπτομερέστερη ευκρίνεια του πεδίου και αφετέρου τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια κινήσεων.

Ποια είναι οφέλη της Ρομποτικής Χειρουργικής στην αποκατάσταση της Βουβωνοκήλης;

Τα οφέλη της Ρομποτικής Χειρουργικής, όπως και σε όλο το εύρος των χειρουργικών επεμβάσεων, είναι πολλαπλά στην αντιμετώπιση των βουβωνοκηλών:

 • Πλήρης αρμονία στην ανατομική αποκατάσταση της κήλης
 • Ελαχιστοποίηση της πιθανότητας επιπλοκών
 • Αποφυγή υποτροπών
 • Ταχύτερη μετεγχειρητική αποκατάσταση
 • Μεγαλύτερη ακρίβεια κινήσεων στην καθήλωση του χειρουργικού πλέγματος
 • Εξαιρετική δυνατότητα λεπτομερών χειρισμών σε σύνθετες / υποτροπιάζουσες βουβωνοκήλες
 • Βελτιωμένο αισθητικό αποτέλεσμα λόγω μικρότερων τομών
 • Δυνατότητα λεπτομερούς προσχεδιασμού της χειρουργικής διαδικασίας
 • Μηδαμινός τραυματισμός των γύρω ιστών

βουβωνοκήλη

Δείτε επίσης…

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ